Onze peperplanten doen het goed, heel goed zelfs.
Maar ik had niet de tijd om iets met de vruchten te
doen, dus liet ik ze hangen, en hangen, en hangen..
Maakt ze niks uit.
Ze groeien gewoon zachtjes door, da's alles.
Maar nu was de tijd daar, klaar voor de oogst.
En zoals je ziet, was dit pas de eerste pluk.
Maar nu: Sambal! Manis, om precies te zijn.
Zoete, mildere, gebakken sambal, daar hou ik van.
Het leek me ook wat minder risicovol om voor een
mildere variant te gaan, mochten die pepers
van ons toch erg hete jongens blijken....
Kwestie van wat kleinere potjes maken, niks aan de hand.
Dus aan de gang met keukenmachine, uien, knoflook,
trassi, sereh, ketjap en bruine suiker.
En dan maar pruttelen.....
En inderdaad, toch behoorlijk pittig,
maar ook heerlijk zoet, geurig en kruidig!
En dan hebben we die eerste pluk nog niet eens helemaal op:
er hangt ook nog het een en ander te drogen....
....maar nu eerst afkoelen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten